• istanbul'de meydana gelen olaydır.

    13 yaşındaki bir çocuk, daha önceden husumetli olduğu diğer çocuklar ile barışmak için giderken yaşanıyor olay.

    yanında babası da var.

    bir anda diğer çocuklar ateş açıyorlar. baba ölüyor. oğlu ise güç bela kurtuluyor. kurşunlardan biri babanın kalbine gelmiş.

    şimdi sormak lazım. çoluk çocuğun elinde bu silahların işi ne?

    afgan ve pakistanlı silah ustaları tarafından cnc tezgahlarda imal edilen bu silahlar, internet üzerinden peynir ekmek gibi satılıyor.

    fiyatına göre 1000, 5000 veya 10 bin atış ömrüne kadar garanti edilen bu silahlar, genellikle suç işlemek için satın alınıyor. gerçek tabancalardan daha kısa menzile ve düşük atış ömrüne sahip olan bu silahlar; cinayet, soygun ve yaralama olaylarında kullanılıyor. o yüzden öyle aman aman bir kalite aranmıyor bu silahlarda.

    türkiye'de bu şekilde illegal olarak silah üretilen çok sayıda yasadışı silah atölyesi bulunuyor. bilhassa afgan ve pakistanlı ustaların başında olduğu bu silah atölyelerini, büyük mafya grupları ve çeteler finanse edip himaye ediyorlar.

    --- spoiler ---

    yaşananları anlatan kuzeni serhat ersoy, "çocuklar arasında bir kavga gerçekleşiyor. bunlar arkadaşlar, merhum bunları barıştırmak istiyor. evine davet ediyor, barıştırıyor. aradan 1 hafta 10 gün falan bir süreç geçiyor, çocuklar eve gelip evde çocuğu darp ediyorlar. onun üzerine de merhum, dün çocukları arıyor tekrar barıştırmak için.

    vücuduna 6 kurşun isabet etmiş

    sonra bulamayınca eve doğru oğluyla beraber gidiyorlar, sonra bu saldırı oluyor. biz de anlamadık, bir bilgimiz de yok. kim yaptı bilmiyoruz. çocuğun 15 yaşında olduğunu söylüyorlar, bunlar bu silahı nerden buluyorlar, nasıl erişiyorlar? kelimeler yetmiyor, arkasında iki yetim bıraktı. vücuduna 6 kurşun isabet etmiş, bir kurşunun kalbine ettiğini söylediler" dedi.

    çocuğunun yanında öldürülüyor

    arkadaşı uğur güler, "olay yerine çocukların arasını bulmak için gidiyor. o sırada karşı taraftan ateş ediyorlar. duyduğumuza göre, 16-17 yaşında 2 çocuk yapmış. buradaki herkes meslektaşımız. devamlı güler yüzlü, kimseyle problemi olmayan biriydi. çok temiz bir insandı. bu olmamalıydı, bu çocuklara da sahip çıkmak lazım. bu adamın üzerinde 10 tane kurşun var ve çocuğunun yanında öldürülüyor. o çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? canımız öyle bir yanıyor ki, bize 10 kurşun değil 1000 kurşun sıktılar" diye konuştu.

    --- spoiler ---

    haber kaynağı
  • 13 yaşında ve silahı var resmen şansa yaşıyoruz.

    içişleri bakanımız da her gün twitterdan çete çökertsin. sayelerinde sokaklar gta vice city mübarek.
  • 15 yaşındaki çocukların, arkadaşlarının babasını hem de o arkadaşlarının yanında vurması olayıdır.

    şimdi bana kimse ''çok kötü bir hadise ama çocuktur, cezayı minimumdan alsınlar, ilerde düzelirler'' gibi saçma duyarımsı cümleler kurmasın, bozuşuruz!

    ha 15 yaşında ha 35 yaşında, bu it sürüleri insan değil ki düzelsin. bakın konu ne olursa olsun, bir insana hele ki çocuğu yanında bir babaya mermiler saydıran bu genel kültür evi evlatlarının, benim gözümde yaşamaya bile hakkı yok şu dakikadan sonra.

    herşeyi geçtim babası vurulan o çocuk ne olacak ?

    inşallah kendine hakim olur ve ailesiyle beraber işi hukuk yoluyla halletmeye çalışır ancak empati kuruyorum ve başıma gelseydi diye düşününce... neyse düşündükçe kin ve nefret doluyorum. canım kardeşim, yarın bir gün eğer buraları okursan sakın başını belaya sokacak aksiyonlar alma, bu o genel kültür evi çocuklarına ödül olur. ne kadar muz cumhuriyeti de olsa sen işi hukuk yoluyla çözmeye çalış ve en ağır cezaları alması için peşlerini bırakma! emin ol babanda böyle isterdi...
hesabın var mı? giriş yap